19 июня по старому стилю  /  2 июля по новому стилю
среда

Апостола Иуды, брата Господня (ок. 80). Свт. Иова, патриарха Московского и всея Руси (1607). Свт. Иоанна Максимо́вича, архиеп. Шанхайского и Сан-Францисского (1966).

Прп. Варлаама Важского, Шенкурского (1462). Мч. Зосимы (II). Прп. Паисия Великого (V). Прп. Иоанна отшельника (VI). Прп. Паисия Хилендарского (XVIII) (Болг.).

Утр. – Ин., 67 зач., XXI, 15–25*. Лит. – Рим., 105 зач., XI, 2–12. Мф., 42 зач., XI, 20–26. Ап.: Иуд., 77 зач., I, 1–10. Ин., 48 зач. (от полу́), XIV, 21–24.

* Если совершается полиелейная служба свт. Иова или свт. Иоанна Максимо́вича, то на утрене читается Евангелие от Иоанна, 35 зач. (от полу́), X, 1–9, а на литургии – чтения дня и святителя: Евр., 318 зач., VII, 26VIII, 2. Ин., 36 зач., X, 9–16.

Тропарь апостола Иуды, глас 1:

Христо́ва тя сро́дника, о Иу́до, ве́дуще и му́ченика тве́рда,/ свяще́нно восхваля́ем, пре́лесть попра́вша и ве́ру соблю́дша./ Те́мже днесь всесвяту́ю твою́ па́мять пра́зднующе,// грехо́в разреше́ние моли́твами твои́ми прие́млем.

Кондак апостола Иуды, глас 2:

Тве́рдым умо́м избра́н учени́к ты яви́лся еси́/ и столп необори́м Це́ркве Христо́вы,/ язы́ком пропове́дал еси́ сло́во Христо́во,/ ве́ровати глаго́ля во Еди́но Божество́;/ от Него́же просла́вився, прия́л еси́ дар исцеле́ний,/ цели́ти неду́ги притека́ющих к тебе́,// апо́столе Иу́до всехва́льне.

Ин кондак апостола Иуды, глас 2:

Па́влу я́влься собесе́дник, апо́столе,/ с сим нам про́поведь возвести́л еси́ Боже́ственныя благода́ти,/ тайноглаго́льниче Иу́до блаже́нне./ Сего́ ра́ди вопие́м ти:// не преста́й моля́ся о всех нас.

Тропарь святителя Иова, глас 5:

Правосла́вия побо́рниче,/ ве́ры Христо́вы испове́дниче,/ первоиера́рше Це́ркве Ру́сския,/ святи́телю о́тче И́ове,/ за ны Христа́ Бо́га моли́:/ ве́ру оте́ческую утверди́ти,/ грехо́в оставле́ние нам дарова́ти// и пода́ти ми́ру ве́лию ми́лость.

Кондак святителя Иова, глас 7:

В годи́ну лю́тых искуше́ний/ многострада́льному И́ову подо́бяся,/ в же́ртву жи́ву и непоро́чну/ себе́ Христу́ прине́сл еси́,/ обрати́в па́ству к покая́нию,/ терпели́ве И́ове святи́телю,/ моли́ и нам за вся благодари́ти Го́спода/ и всегда́ воздава́ти// сла́ву Бо́гови.

Тропарь святителя Иоанна Шанхайского и Сан-Францисского, глас 5:

Попече́ние твое́ о па́стве в стра́нствии ея́,/ се проо́браз и моли́тв твои́х,/ за мир весь при́сно возноси́мых:/ та́ко ве́руем, позна́вше любо́вь твою́, святи́телю и чудотво́рче Иоа́нне./ Весь от Бо́га освяще́н священноде́йствием Пречи́стых Та́ин,/ и́миже при́сно укрепля́емь,/ поспеши́л еси́ ко стра́ждущим, цели́телю отра́днейший:/ поспеши́ и ны́не в по́мощь нам,// всем се́рдцем чту́щим тя.

Ин тропарь святителя Иоанна Шанхайского и Сан-Францисского, глас 1:

Святи́тельства дар преумно́жил еси́,/ сло́ва пропове́данием апо́столом поревнова́в,/ бде́нием же, посто́м и моли́твою с преподо́бными вмени́лся еси́,/ клевету́ и поноше́ния с кро́тостию прие́мля./ Сего́ ра́ди Христо́с тя просла́ви чудесы́,/ и́хже оби́льно излива́еши на всех с ве́рою притека́ющих к тебе́:/ и ны́не спаса́й нас моли́твами твои́ми,// Иоа́нне досточу́дне, святи́телю Христо́в.

Кондак святителя Иоанна Шанхайского и Сан-Францисского, глас 4:

Христу́ Пастыренача́льнику после́довав,/ во святи́телех изря́днейший яви́лся еси́,/ спасл бо еси́ о́вцы своя́ от губи́тельства безбо́жных,/ приста́нище ми́рное тем учреди́в,/ и попече́ние непреста́нное о па́стве име́я,/ врачева́л еси́ их неду́ги душе́вныя же и теле́сныя,/ и ны́не о нас к твои́м честны́м моще́м припа́дающих,/ моли́ Христа́ Бо́га, о́тче Иоа́нне,// в ми́ре спасти́ся душа́м на́шим.



Каждый должен помнить, что пред Богом нет больших или маленьких проблем. У Бога нет сильных, властных, выдающихся, талантливых, богатых или, наоборот, бесталанных, бедных, больных. У Бога есть Его дети, и каждый обращается к Богу с той проблемой, которая его ранит. Для одного это вопросы большой политики, а для другого – отношения с соседкой, или с кем-то из семьи, или с кем-то по работе. Человек так устроен, что и самые огромные проблемы, с которыми сталкиваются главы государств и правительств, и наши простые человеческие проблемы сердце ранят одинаково. Вот почему у Бога и нет различия: большая проблема или малая, великий человек или совсем незаметный. Пред Богом – вся наша внутренняя жизнь, пред Ним – наша радость и наша боль, и Он откликается на радость и на боль любого человека.

НОВИНКИ8
Календарь имеет формат А2, указанный в дни поста устав трапезы согласуется с распространенной традицией. Все даты указаны по двум стилям. Календарь иллюстрирован репродукцией мозаики «Воскресение Христово. Сошествие во ад» монастыря преподобного Луки Элладского (Греция).
ИЮЛЬ
пн вт ср чт пт сб вс
17 августа    30 августа
по старому стилю   по новому стилю